World Of Magic (eindexamen GLU 2003)

Eindexamen Grafisch Lyceum Utrecht – 2003
In 2003 heb ik een eindexamenopdracht gemaakt voor het Grafisch Lyceum. Ondanks het sterk verouderde karakter van het project vind ik deze vanwege de interactiviteit, geluidseffecten en (3d) illustraties nog steeds interessant genoeg om te tonen. Het geeft een aardig beeld van wat je allemaal met multimedia kunt doen.

De opdracht
De eindexamenopdracht was vrij summier: De mens werkt hard en heeft nauwelijks een momentje voor zichzelf. Ontwikkel een CD-ROM (ja die gebruikte je toen nog) waarmee men een momentje voor zichzelf kan creëren en zodoende even kan ontsnappen aan de realiteit.

Het resultaat
Voor deze opdracht heb ik ‘The World of Magic’ bedacht. Een fictieve, sprookjesachtige wereld waarin je op allerlei manier je carriere een boost kunt geven. Dit was mogelijk met zowel witte als zwarte magie, hierbij denkend aan meegeleverde runestenen waarmee je je toekomst kunt voorspellen of een zogenaamde voodoopop om je concurrenten dwars te liggen. Het volledige project is ontwikkeld Adobe Flash en 3D Studio Max.

Zoals gezegd is het een verouderd project en staat het niet meer echt in verhouding met mijn huidige kwaliteiten, maar ik blijf het idee leuk vinden en loop dan ook al een tijd met het idee rond hier een 2015 versie van te maken. In de tussentijd kun je het oude project bekijken door op onderstaande link te klikken: