TNO Space

TNO
De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) is een onderzoeksinstituut met als doelstelling het toepassen van wetenschappelijke kennis in de praktijk. TNO telt ongeveer 3800 werknemers en is hiermeer het grootste onderzoeksinstituut van Nederland.

Opdracht
TNO heeft bij Yourzine de vraag neergelegd om een hyvescampagne te ontwikkelen voor TNO Space.
Het doel hier van was om bedrijven zover krijgen te investeren in een maanlanding om zodoende nieuwe onderzoeken te kunnen verrichten op de maan. Ze wilde het toen nog populaire Hyves gebruiken om dit onder de aandacht te brengen en Hyvers achter zich te krijgen

Resultaat
Ondanks dat dit een sterk verouderd project is, zowel Flash als Hyves zijn absoluut niet meer van deze tijd, vond ik het toch leuk om dit project nog in mijn portfolio te plaatsen. Ik was destijds verantwoordelijk voor het design, de flash/3d animaties, geluidseffecten, bannercampagne en hyveslayout. Daarnaast heeft het zelfs nog het NOS Journaal gehaald.

Hieronder kun je enkele delen van de oude campagne bekijken door op de screenshots op button te klikken. Let op, het is geen volledige werkende campagne meer, dit zijn slechts onderdelen die door de flashdeveloper naderhand ingebouwd zijn in de hyvescampagne. Maar desondanks geeft het een aardig beeld van het project.

Bannercampagne

Om meer bereik te genereren werd er een bannercampagne ingezet. Enkele voorbeelden van deze geanimeerde flash banners zijn hieronder te zien. Je kunt de geanimeerde versie kijken door op de afbeelding te klikken.

TNO op het NOS-journaal

Het project van TNO is ook onder de aandacht gebracht bij het NOS journaal. In onderstaande video wordt er meer uitgelegd over het project en zijn er ook beelden te zien van de campagne.