Alphabet Occasions – Pitch

Alphabet Occasions
Alphabet Occasions (onderdeel van BMW Group) is één van de 5 grootste internationale aanbieders van fleetmanagement met auto’s van alle merken. Aphabet B.V. beheert meer dan 530.000 voertuigen, inclusief 70.000 onderhoudscontracten en is daarnaast in 18 landen te vinden.

De uitdaging
Alphabet Occasions had een pitch uitgeschreven met als doel de huidige website te verbeteren op zowel grafisch als functioneel vlak. Vanuit Redhotminute hebben we met een klein projectteam bestaande uit een regisseur, concepter, copywriter, ux-designer en visual designer meegedaan aan deze pitch.

Het Resultaat
Een fris en modern onepage redesign met flink verbeterde functionaliteiten. Zo is het overzichtelijker geworden om de juiste auto’s en bijbehorende specificaties te vinden en bekijken. Daarnaast hebben we een ‘social’ gedeelte ontwikkeld om zodoende meer betrokkenheid met de doelgroep te creeeren.  De klant heeft uiteindelijk besloten na de inzendingen eerst nog goed na te denken over de te nemen vervolgstappen, inmiddels zijn er wel invloeden van het ontwerp van de EV-Tool terug te vinden in de nieuwe website van Alphabet Ocassions.