Alphabet Occasions – EV Tool

Alphabet Occasions
Alphabet Occasions (onderdeel van BMW Group) is één van de 5 grootste internationale aanbieders van fleetmanagement met auto’s van alle merken. Aphabet  beheert meer dan 530.000 voertuigen, inclusief 70.000 onderhoudscontracten en is daarnaast in 18 landen te vinden.

De EV-tool
De energiekosten van een elektrische auto hangen sterk af van hoe het voertuig gebruikt wordt. Met de online EV-tool kun je eenvoudig berekenen wat de kosten aan brandstof en elektriciteit zijn bij de gekozen auto. Zo kun je makkelijke achterhalen of elektrisch rijden rendabel is.

De uitdaging
Alphabet heeft bij Redhotminute de wens neergelegd de tool zowel op functioneel als op grafisch vlak te moderniseren. In een klein projectteam bestaande uit een regisseur, concepter, copywriter, ux-designer en visual designer zijn we toen aan de slag gegaan om een concept neer te leggen.

Het Resultaat
Een modern en clean one-page design waarbij je als gebruiker stap voor stap door de tool heen geleid wordt. Als visual designer had ik de vrijheid om de huidige offline huisstijl te gebruiken en om te zetten naar een stijl die meer geschikt is voor online gebruik. Inmiddels is deze online huisstijl deels geintegreerd in de huidige website van Alphabet occasions.

Klik op onderstaande afbeelding of button om de website te bekijken.